1

Téma: Mamut RescYou

Hola,

mam pro vás zcela nepoužitou hračku od Mamuta. Tahaj se tim lidi z trhlin či co a já určitě nemam v plánu se k trhlinám vůbec přibližovat tongue

Mamut RescYou - jestli to někdo potřebuje, tak se na ceně určitě dohodneme.

https://www.outdoor-works.de/produktbilder/RescYou_mu-2210-01160-5501-ow.jpg

There's no such thing as too much power. [Wolfgang Güllich]

2

Re: Mamut RescYou

nejsem si jist jestli na to mam dostatecne siroka ramena sad

3

Vocas big_smile

4

big_smile big_smile

5

Jak jsem říkal Pétě -Michal to tušim plánoval, ale teď se vyjádřil, že nějak aktuálně ne. Sám se na hory dostávam málo, kdybych to měl, asi to brát budu, ale taky to snad nevyužiju...

6

vojta napsal:

nejsem si jist jestli na to mam dostatecne siroka ramena sad

Myslím si, že Vojta zabodoval.. big_smile big_smile
Co zkusit aukro či něco podobného?

7

To je velmi zajímavá věcička smile
Líbí se mi, i cena není hrozná...

Nedalo by se použít na lajnu ?

Případně zkusit Hanyho...

8

Taky jsem si myslel původně na lajnu.. Nakonec jsem ale zjistil, že je to moc krátký.. kladka sice dobrá, ale potřebovali bychom moc dlouhý lano, to už je lepší udělat kladku přímo s lanem..

A Hany by měl jakou možnost využití?

9

Na lajnu to imho vůbec neni dimenzovaný, sice je tam převod asi solidní ale jen taková tkanička. Je to myšlený na vytažení cca 100kg člověka, v lajně napětí může bejt tuna.
Vašku, nejlíp bys to udal asi na lezci, ale pro pořádek se zeptam, co bys za to teda vlastně chtěl smile Klidně SZ...

10

Ono by to na tu lajnu nemuselo bejt zas tak marný... Jestli ten provázek unese 150kg, tak je jich tam 6. Nějakejch 900kg na nějakou krátkou lajnu? Podle mě by to spíš strhlo oplet z lana, než že by prdla šňůra tongue

Ale spíš než tim napínat, tak jsem myslel tim tahat lano už z nějaký brzdy. Jako lajnu do banána, z banána do grigri na stromě a z tý grigri to pak tahat timhle... Jen jsem to ještě nedomyslel a podle mě to bude spíš zesložitění než usnadnění tongue

Cenu nevim, to by asi záleželo, komu bych to prodával smile

11 Naposledy upravil: Verča (13.9.2014 13:13:21)

Vašek napsal:

Ono by to na tu lajnu nemuselo bejt zas tak marný... Jestli ten provázek unese 150kg, tak je jich tam 6. Nějakejch 900kg na nějakou krátkou lajnu? Podle mě by to spíš strhlo oplet z lana, než že by prdla šňůra tongue

Ale spíš než tim napínat, tak jsem myslel tim tahat lano už z nějaký brzdy. Jako lajnu do banána, z banána do grigri na stromě a z tý grigri to pak tahat timhle... Jen jsem to ještě nedomyslel a podle mě to bude spíš zesložitění než usnadnění tongue

Cenu nevim, to by asi záleželo, komu bych to prodával smile

Vaclave  si to nech big_smile třeba to za nějaký století bude mit i historickou hodnotu big_smile:D