1

Téma: Kam na mesic a pul dovolene ve dvou?

Zdar, chceme jet s pritelkyni na mesic a pul, ted o prazdninach, pul cervenece a srpen a ackoli uz jsem par oblasti projel, chtel bych se zeptat na nazor a pripadne najit nova mista kam zajet. Ja lezu okolo 9uiaa, pritelkyne okolo 7. navrhoval jsem labak, mozna na nej dojde ale jen na chvili, protoze chce taky tahat a nebyt zavisla jen na tom co ji vytahnu a na pisku se docela boji. chcem jak vicedelky tak sportovky, kdyz uz zahranici (je mi jasne ze vicedelky v cr nejsou) tak rakousko nebo slovinsko - ale to si myslim, ze uz je dost teplo a o nejake horske oblasti nevim. Hodne jsme uvazovali na hollentalem, kde je kousek adlitz a i vicedelky, ale jeste jsem tam zadne nelezl, tak nevim jak je to s kompaktnosti skaly, at to neni sutoviste. pak jsme uvazovali nad zillertalem, ale jak jsem koukal na pruvodce ktereho jsem nasel na ulozto, je tam dost malo sedmickovych cest, ale na omrknuti proc ne. pak jsme nasli Otztal, o to mjsem vcera slysel poprve a jen to ze super sportovky, ale vicedelky (clanek na lezci) zas moc nedoporucoval.
Víte nekdo o nejakych takovych mistech, ktere by za to staly?

2

Re: Kam na mesic a pul dovolene ve dvou?

Takových oblastí je mraky, ale počasí v tuto dobu trochu limituje - oblast Verdon, Ceuse nebo Gorge du Tarn - tam je to pecka.
Totožné lze doporučit i pro Juru, která je hodně ve stínu a je to kousek. Ale na vícedélky zapomeň smile

Horal nejsem ale volil bych Zillertal - příjemné lezení i ve vedrech, případně jiné sportovní lezení v horách.
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit i cokoliv na jihu u moře - třeba Hvar. Pokud lezeš ráno/večer a přes den koupačka pak není co řešit. Totožné platí i pro super oblast Paklenici - na 2týdny ok, ale na delší dobu bych tam asi nejel...

3

no, francie je fajn, ale chcem utratit co nejmene a ve dvojko pres francouzske dalnice a benzin vyjde dost draho.
k mori nechci vubec,ja teda vedro nezvladam.

4

Tak to už je moc podmínek najednou smile

1, Jura, stín, levno, kousek od CZ - bez vícedélek. V CZ pak snad jedině Kras, ale ten si stejně jako písky neumím představit
2, lezecká oblast dle chuti v Rakousku - Zillertal, Hollental,atd - zde: https://27crags.com/countries/austria
3, na zmíněnou dobu bych jel osobně někam dál - Chorro (letenky i žití za hubičku), stín i vícedélky nebo jinam letecky/autem.

Jen kolem Vídně je tolik super oblastí, že je za tu dobu ani nenavštívíš smile