1

Téma: Zavody bouldering na ZCU

Ahoj
v patek jsou ty Jirkovo zavody na ZCU, prosim vsechny co jsou ochotni pujcit bouldermatky (jak jsme mluvily na schuzi) tak je ve ctvrtek vecer (po volnem lezeni) nechte na vratnici. Pripadne je hodte ke me do kancalare a ja je tam v patek rano zanesu.
diky

Dale doufam ze jste všichni pochopily
Jirkovo mail a ze ty pondelky co mame koncit o 30min drive tak budete chodit o 30 driv tj. od 16h.

2

Re: Zavody bouldering na ZCU

bouldry jsou oznacene smile
Timto apeluji na vsechny co budou dnes na volnem lezeni, pokuste se lezt tak aby jste nestrhaly pasky a hlavne ti co zavodi at bouldry nezkousi nebo nekoukaji na nekoho kdo je poleze (zachovejme fer hru)
diky a snad se uvidime zitra na zavodech prijdte trebas jen povzbudit

3

Super práce! Palec hore wink
Už se nemůžeme dočkat, co jste si na nás vymysleli wink

vojta napsal:

bouldry jsou oznacene smile
Timto apeluji na vsechny co budou dnes na volnem lezeni, pokuste se lezt tak aby jste nestrhaly pasky a hlavne ti co zavodi at bouldry nezkousi nebo nekoukaji na nekoho kdo je poleze (zachovejme fer hru)
diky a snad se uvidime zitra na zavodech prijdte trebas jen povzbudit

4

Když jsem asi před měsícem zjistil, že jsou na ZČU boulderingové závody, tak jsem jako člen akademické obce zajásal - konečně došlo i na lezení. Po přečtení pravidel jsem bohužel musel konstatovat, že větší nesmysl jsem snad (ve vazbě na lezecké závody) ještě neviděl. Popírá to celou podstatu závodního boulderingu.

5

Ahoj Pavle,
souhlasim stebou ze se jedna o netypicke "zavody" a v pripade, ze by jsi chtel zorganizovat klasicke bouldrove zavody rad se zucasnim.
Ale tyto "zavody" organizoval Jirka a myslim, ze se povedly (hodnotim jako pozorovatel a pomocnik) vsichni si dobre zalezli a byla to hodne pratelska atmosfera. Finalni hodnoceni nechavam na ostatnich ucastnicich.
Jinak at to leze a prsty drzi.

6

Díky za reakci, bohužel nevím, kdo je Jirka. Snad je to nadšenec, který to organizoval ve volném čase, v dobrém úmyslu a z vlastní iniciativy. Pak budiž veleben a ať si to dělá jak chce, když mu ZČU poskytla na to prostory. Pokud ale je to někdo, kdo na ZČU je placen za organizování sportovních aktivit, měl by zajistit, aby šlo o objektivní, sportovní událost, organizovanou podle platných pravidel a ustálených zvyklostí (zvlášť když je to zařazeno do poháru rektora).
Pokud se týká "mého organizování", tak rád bych se zapojil do lezeckého života okolo stěny na trojúhelníku, ale naprosto mě před několika lety odradil přístup Mgr. Valachoviče, který mi předložil tak obskurní podmínky vstupu do jeho (vašeho?) oddílu, kterým možnost návštěv stěny podmiňoval, že jsem to považoval až za urážlivé.
Také ať Ti to leze...

7

Mgr. Jiri Valachovic

8

No, tak trochu jsem to tušil. Ještě poznámka - ne všichni si dobře zalezli, jak jsi psal. Minimálně já a ještě jeden ze studentů, kterého jsem (před seznámení s "pravidly") požádal, aby se mnou šel do "družstva", jsme na "závody" vůbec nešli. A tedy si nemohli dobře zalézt... Ale pokud je to jenom můj názor a většina je s organizací záležitostí kolem stěny na ZČU takto spokojená, tak ať se daří...

9

Pavle, v cem je problem?   System byl hodne  "netradicni", ale kdyz se mio to nelibi tak tam proste nejdu.  Navic, nezlob se, tohle nebyly zavody pro tebe ani pro zadneho jineho drtice.  Nebo by te snad bavilo soutezit s klukama a holkama co lezou druhej semestr v boulderech za 6A-6B??

Zavodit jsem nezavodil, byl jsem se jen kouknout, taak nemuzu uplne soudit ale prislo mi ze se lidi celkem bavili. A to je super, ne?

Kazdopadne, kdyz chces neco serioznejsiho, proc to neusporadat v Saune?

Anything less than immortality is a complete waste of time

10 Naposledy upravil: pment (28.11.2015 19:11:59)

I když mám dojem, že tahle diskuze už sem nepatří a jde vlastně o to, jak je využíváno jedno univerzitní zařízení, přesto snad ještě na vysvětlenou:
1) závod byl zařazen do soutěže o pohár rektora. Jsou tam i další sporty, kde je běžné, že fakulty nasazují to nejlepší, co mají - protože chtějí vyhrát, je to soutěž. Myslím, že pracoviště, které závody pořádalo, tak porušilo stanovy, které si k tomu stanovilo.
2) vzhledem k výše uvedenému měly být zachovány standardní podmínky a pravidla, aby si mohli pořádně zalézt všichni, kdo měli zájem (proč to např. nebyl open a vítěz se pak nevybral ze studentů a zaměstnanců? - univerzita by tak alespoň plnila svou 3. roli).
3) opravdu nechápu, proč je mi podsouváno, abych něco organizoval. Já nejsem tělocvikář, který je za něco takového placený. Dělám něco úplně jiného, jenom bych si třeba taky rád (jako zaměstnanec) na ZČU zalezl a zazávodil, když už jsou součástí soutěže o pohár rektora závody v boulderingu.

11

S tim, ze kdyz byl zavod v poharu rektora, tak mel byt organizovany nejak normalne taky souhlasim... na basketu a dalsich souteznich sportech se na zacatku urcite taky nevylosuje nahodne tym, aby "meli vsichni stejnou sanci si dobre zasportovat". Taky jsem tam nesla z duvodu tehle podivne organizace.

Na druhou stranu, vsichni si pry skvele zalezli a vsechny to bavilo.... takze ja si ted rikam, ze jsem preci jen mela jit:) Nakonec totiz mel Jirka asi pravdu, ze to ma byt hlavne o zabave. Protoze stejne pak tam prijde jeden "drtic" co to vsechno vyhraje a my co lezem za 6 nikdy nemuzeme mit sanci na vic nez se dobre pobavit.:)

Jeste jen k tomu, ze kritizujes, ze nemuzes chodit lezt na univerzitni stenu a o podminkach vstupu, ktere musis splnit. Moc nechapu na co narazis. Na stenu nechodim dlouho, asi dva roky, ale zadne podivne podminky na vstup jsem splnit nemusela... Stacilo se jit prihlasit, podepsat papiry o bezpecnosti a zaplatit clenstvi.... takze moc nechapu co ti brani na stenu chodit:) Pokud mas problem s trosku "jinym" humorem, ktery ma v oblibe Jirka, tak to muzes snad ignorovat tech 5 minut co se budes prihlasovat.

Jo a otevrene zavody porada oddil kazdy rok v kvetnu, kategorie jsou amater a profik, takze tam urcite mas sanci se ukazat a vyhrat profi kategorii...

12

Pavle, mam take svuj (rozdilnej) nazor na zavody a pohar rektora. Klidne to muzem probrat nekdy na skalach, ale tady na verejnem webu, ktery cte par lidi, neverim ze diskuze povede k nejakemu zlepseni situace. Ale kazdopadne diky za tve nazory a zajem o vec.